Att arbeta med svåra psykedeliska upplevelser
Svåra psykedeliska upplevelser kan vara bland de mest skrämmande och störande upplevelserna en människa kan ha. Fast de är också potentiellt bland de mest värdefulla. De kan orsakas av yttre omständigheter som t.ex. en kaotisk omgivning eller traumatiska händelser eller så kan de orsakas av smärtsamma och problematiska känslor som uppstår under upplevelse. Genom att arbeta med dessa känslor, snarare än att försöka "prata ner någon" kan man förvandla en svår upplevelse till en möjlighet för personligt växande.

Psykoterapeutisk center i Danmark

Professionell psykoterapeutisk hjälp av psykoterapeuter utbildade av Stanislav Grof kan du få i Danmark. Där finns personer med god erfarenhet av förändrade medvetandetillstånd och hur de skall hanteras. De arbetar med en mängd olika terapeutiska metoder, bland andra Holotropisk Andning. Rekommenderas för dig som behöver hjälp, men även för dig som vill utbilda dig eller gå vidare i din personliga utveckling. På Jylland finns t.ex. Pkykoterapeutisk Center bara ett par timmars resa från Göteborg. De har säkert också tips om vart du skall vända dig om du har närmare till Köpenhamn.

WWW: http://www.holoworld.dk/

[Feedback: var denna information värdefull för dig eller har du tips på vart man kan vända sig? Skicka ett e-mail till en_theo@yahoo.se och berätta.]

Information på nätet

Följande information erbjuder idéer om hur man kan stödja någon som går igenom en svår upplevelse och hjälpa dem att gå igenom och växa ur upplevelsen. (Vad som sägs nedan om LSD kan i stort sett appliceras även på psilocybin, meskalin, ketamin, MDMA (ecstacy) och andra psykedeliska droger).

Vi har nu en text på Svenska om hur man bör hantera psykedeliska kriser:

Information från MAPS website:

Andra dokument: